Ανθρωπόμορφοι τράγοι με επιβλητικές μάσκες και ζωσμένοι με μεγάλα κουδούνια έχουν βγει στους δρόμους του χωριού Καλή Βρύση Δράμας πλαισιώνοντας τον θεό Διόνυσο.
Ο άνδρας που παριστάνει τον αρχαίο θεό κρατάει έναν αμφορέα γεμάτο κρασί και τον υψώνει ενώ γύρω του οι εκστασιασμένοι σάτυροι χορεύουν. Στο πέρασμα του Διονύσου και η βρύση του χωριού ρέει κρασί αντί για νερό! Οι σάτυροι περιπαίζουν όποιον βρεθεί μπροστά τους, σκορπίζουν στάχτη και σπόρους στο έδαφος ως σημάδια εξαγνισμού και γονιμότητας, ενώ μια γαμήλια πομπή με γκάιντες και νταχάρεδες ακολουθεί την σατυρική παρέλαση.
Το αρχαίο έθιμο “Μπαμπούγερα” που έχει τις ρίζες του στη λατρεία του θεού Διονύσου αναβιώνει με σκοπό να ξορκίσει το κακό ανά τους αιώνες. Τα Μπαμπούγερα κατά την αρχαιότητα ήταν οι σάτυροι, οι ακόλουθοι του θεού και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού το 1996 η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα σημαντικό χώρο λατρείας του Διονύσου μόλις 2 χλμ. έξω από την Καλή Βρύση με αντικείμενα λατρείας του θεού. Ο ίδιος ο Διόνυσος είναι ο θεός της καρποφορίας, της ηδονής, της αμπέλου και του θεάτρου. Λατρεύτηκε στην περιοχή αυτή με ιδιαίτερο πάθος επειδή έδωσε την ελπίδα στον άνθρωπο και της ένθεης μανίας να υπερβεί τα όρια του.
Η Καλή Βρύση στις υπώρειες του Μενοίκιου Όρους είναι ένας τόπος πλούσιος σε παραδόσεις, με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οι φιλόξενοι κάτοικοι σέβονται τις παραδόσεις των προγόνων τους, τις διαφυλάττουν, και το σημαντικότερο τις μεταλαμπαδεύουν με βιωματικό τρόπο στους νεότερους μέσα από μοναδικά για την Ελλάδα δρώμενα.