Στην συνάντηση που διοργάνωσε η Τράπεζα Τροφίμων Αθηνών, συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Θεσσαλονίκη, την Δράμα, την Ήπειρο, την Κρήτη και την Θεσσαλία. Έγινε απολογισμός των δράσεων για το 2021, ενημερώθηκε το δίκτυο για την ετήσια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο της Γερμανίας με όλες τις Τράπεζες Τροφίμων της Ευρώπης, ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι εταιρειών τροφίμων και στελέχη Κοινωφελών Ιδρυμάτων, προκειμένου να γνωρίσουν τους εκπροσώπους των έξι Τραπεζών Τροφίμων. Τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) εκπροσώπησε η κ.Βάσω Παπαδημητρίου, τονίζοντας την καθημερινή συνεισφορά του κλάδου στο έργο των Τραπεζών Τροφίμων. Η ημέρα έκλεισε με την βράβευση των εθελοντών.
Η δεύτερη ημέρα περιελάμβανε τέσσερα σεμινάρια ενδυνάμωσης όλων των στελεχών που διαχειρίζονται τις Τράπεζες Τροφίμων. Το πρώτο έγινε με την ψυχολόγο κ.Ελισάβετ Γεωργίου με θέμα «Δημιουργώντας αποτελεσματικές ομάδες», αναδεικνύοντας τρόπους διαχείρισης εθελοντών. Ακολούθησε το δεύτερο με την διαχειρίστρια προγραμμάτων του Ιδρύματος Μποδοσάκη κ.Θεανώ Αγαλόγλου η οποία παρουσίασε τις βασικές αξίες που πρέπει να διέπουν την λειτουργία των φορέων της Κοινωνίας των πολιτών, ενώ μίλησε και για ευκαιρίες χρηματοδότησης. Από την Agrino o κ.Αλεξόπουλος Αλέξης μίλησε για τα logistics των εταιριών τροφίμων και η τελευταία εισήγηση ήταν από την Γενική Γραμματέα της Ομοσπονδίας Τραπεζών Τροφίμων Ευρώπης (FEBA) κ.Angela Frigο. Η κ. Frigo αναφέρθηκε στην ιστορία των Τραπεζών Τροφίμων η οποία ξεκινά το 1967, ανέλυσε το μοντέλο λειτουργίας και τους τρόπους με τους οποίους στηρίζει τις 341 Τράπεζες Τροφίμων όλης της Ευρώπης.
Οι εκπρόσωποι των έξι Τραπεζών Τροφίμων ανανέωσαν το ραντεβού τους, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν φορείς και από άλλα μέρη της Ελλάδας ώστε το δίκτυο των έξι να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.
Οι Τράπεζες Τροφίμων έχουν ως πρωταρχικό τους στόχο την καταπολέμηση της πείνας και της σπατάλης.