Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δοξάτου

31,Ιαν 2013
    • Συνδεθείτε με το DRAMAnia.gr

Σύμφωνα με το άρθρο 76 του Ν.3852/10 ο Δήμος Δοξάτου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προβεί στη συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης οργάνου με συμβουλευτικές αρμοδιότητες για το υπόλοιπο χρονικό της δημοτικής περιόδου έως 31.8.2014.

Προκειμένου να απαρτιστεί με μέλη η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Δοξάτου, καλούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας και δημότες και πιο συγκεκριμένα εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις, επιστημονικοί σύλλογοι και φορείς, οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών, εργαζόμενοι στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα, ενώσεις και σύλλογοι γονέων, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι και φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, άλλες οργανώσεις και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων που δρουν στο Δήμο Δοξάτου. Επιπλέον, στην επιτροπή Διαβούλευσης συμμετέχουν σε αριθμό ίσο με το 1/3 των εκπροσώπων των φορέων δημότες. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τον προβλεπόμενο από το νόμο αριθμό, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διαδικασία ορισμού της εν λόγω επιτροπής.


Η δημοτική επιτροπή Διαβούλευσης:

  • Γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.
  • Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο.
  • Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
  • Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ

 

Κατόπιν των ανωτέρω καλούνται φορείς όπως περιγράφονται ανωτέρω καθώς και δημότες που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στην επιτροπή διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως τη βούληση τους στο γραφείο του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου στο Καλαμπάκι ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως την 11η Φεβρουαρίου 2013. Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail). Οι φορείς θα πρέπει να ορίσουν τακτικό και αναπληρωματικό εκπρόσωπο τους.

Συντακτική ομάδα

Η συντακτική ομάδα του DRAMAnia.gr

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ