Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Λεμεσό της Κύπρου η δεύτερη δια ζώσης συνάντηση των εταίρων του έργου Prevent and Support Cyber Gender based Violence (PSCGV).
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου, από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Κροατία, την Τσεχία και τη Βουλγαρία.
Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνονταν η συζήτηση και η ανατροφοδότηση για τα πακέτα εργασίας τα οποία έχουν ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα αλλά και ο προγραμματισμός των επόμενων παραδοτέων, αλλά και οι προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση και επικοινωνία των αποτελεσμάτων του έργου. Πιο συγκεκριμένα η συζήτηση εστιάστηκε στην βελτίωση της μορφής του εγχειριδίου που δημιουργήθηκε για την ορθή χρήση του διαδικτύου από τη νεολαία, καθώς και την εκπόνηση του ερωτηματολογίου ανίχνευσης αναγκών των φορέων διαχείρισης θυμάτων. Παράλληλα συζητήθηκε πλήθος ιδεών σχετικά με τη δημοσιότητα του έργου αλλά και την οργάνωση των επόμενων δράσεων. Η συζήτηση κινήθηκε σε φιλικό κλίμα ενώ ο στόχος της συζήτησης ήταν η εύρεση τρόπων βελτίωσης και επικοινωνίας των αποτελεσμάτων του έργου.
Το έργο «PSCGBV» ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2022 με διάρκεια 24 μήνες. Έχει στόχο να εκπαιδεύσει την Ένωση Κυριών Δράμας-ΣΑΦ , αλλά και τους φορείς της κοινωνίας των πολιτών σχετικά με την έμφυλη βία στον κυβερνοχώρο. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί ένα ψηφιακό εγχειρίδιο σχετικά με την εκπαίδευση των νέων στην ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, έτσι ώστε οι ίδιοι να μην πέσουν θύματα διαδικτυακής κακοποίησης αλλά και απάτης. Τέλος θα πραγματοποιηθούν διά ζώσης ενημερωτικά εργαστήρια σε φορείς της Κοινωνίας των πολιτών ως προς τις αναδυόμενες μορφές βίας στο διαδίκτυο, αλλά και ως προς την έγκαιρη και ασφαλή αντιμετώπισή τους.
Το έργο «PSCGBV» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ KA2, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και φορείς από την Βουλγαρία, την Κροατία, την Τσεχία και την Κύπρο. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος στην Ελλάδα έχει αναλάβει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.